top of page

Joakim Becker & Brusfabriken

En av Kultiveras ambitioner är att uppmuntra konstnärer från olika genrer att mötas och interagera med varandra. Att därigenom inspireras till nya idéer som kan skapa nya spännande tvärkulturella projekt. Tranåspoeten Joakim Beckers samarbete med Brusfabriken är ett utmärkt exempel på detta.


Allt började med det samtida konstprojektet Letters, där konstnärer skulle undersöka kommunikationen punkare emellan på 1980-talet, och reagera på materialet med olika konstverk. Ur detta föddes Unbearable Error, ett projekt där ett antal poeter gick in i studio och läste in sina dikter till nyinspelad punk. En av poeterna som bidrog med några av dikterna var Joakim Becker. Studion där inspelningarna ägde rum finns i Tranås, heter Brusfabriken och drivs av Emil Fridlund och Axel Johansson.


Under tiden man arbetade med Unbearable Error föddes idén till ännu ett samarbete musiker och poeter emellan. Emil och Axel, som båda spelat med i lokala band som Swimp och Attitude, erbjöd sig att sätta musik till Joakims poesi. Joakim som varken hade läst poesi till musik eller ens varit i en studio innan Unbearable Error, tyckte det hela hade varit både kul och inspirerande och nappade på förslaget. Konstellationen har passande nog tagit sig namnet Joakim Becker & Brusfabriken och inspelningarna kommer ske nu under våren.


Var allt detta kommer sluta vet väl ingen men från att från början varit ett projekt som utgick från gamla brev som legat och skräpat i diverse byrålådor, har arbetet växt och förgrenat sig till flera olika projekt som nu även omfattar musik och poesi. Som Joakim Becker & Brusfabriken. Allt i Kultiveras anda.コメント


bottom of page