top of page

Utställning: Rent och Fint - Meira Ahmemulic

Uppdaterat: 30 apr. 2020


Under sin vistelse i Kultiveras residensprogram i Tranås 2019 tillbringade Meira Ahmemulic tid i Stoeryd och visar två nya videoverk framtagna under residenset. Installationen ”Rent och Fint” tar avstamp i miljonprogrammet och berör frågor om etnicitet och klass. Installationen visas på plats i Stoeryd, Meira Ahmemulic är konstnär och författare. Hon har vuxit upp i Angered, Biskopsgården, Bergsjön and Andersberg - "miljonprogramområden" i Halmstad och Göteborg. Hennes arbeten tar ofta utgångspunkt i det svenska samhället vad gäller klass, språk, migration, arbete och rasism. Hon har en magisterexamen i samtidskonst från konstakademin Valand och har också studerat på konstakademin vid Kelaniya University i Colombo. Ahmemulic är aktuell i utställningen ”Du är”på Göteborgs konstmuseum och "Made in Angered" på Blå Ställets konsthall. Lördag 19 oktober 10.30-15 Söndag 20 oktober 10.30-15

------------------------------ Det här är ett evenemang som ingår i Tranås Kulturfest med stöd av Kulturens


bottom of page