STINE MARIE JACOBSEN

April 1, 2019

 


Stine Marie Jacobsen är en konceptuell konstnär som lever och arbetar i Köpenhamn och Berlin. Hon har BFA (filosofie kandidatexamen) från CalArts, the California Institute of the Arts, Los Angeles 2007 och MFA (filosofie magisterexamen) från Kungliga Danska Konstakademin 2009.
Med utgång från teman som exempelvis film, språk, våld, tabun, leder hon performativa experiment i syfte att hitta nya synsätt att kritiskt granska ämnen som etik, identitet, kontroll, rädsla och förtroende. 

Stine är en av deltagarna i Legacy, ett pågående kollaborativt konstprojekt, i syfte att skapa internationella och interkulturella utbyten som ska behandla flerspråkighet och utforska hur språk påverkar vår kultur.

I samband med detta var Stine i Tranås en vecka under våren för att undersöka hur man lär ut och undervisar i svenska. Under vistelsen i Tranås besökte hon Sommenbygdens folkhögskola och SFI, där hon samtalade med både lärare och elever. Hon återkommer senare under året i syfte att utarbeta ett flerspråkigt projekt tillsammans med deltagare från dessa skolor.

 

LEGACY

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 14, 2019

October 14, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Kultivera stödjas av:

© 2019 by Kultivera