Kultivera och Region Jönköping till Minneapolis USA för att se potentialen till utbyte med The Soap Factory

March 28, 2017

 

 

I slutet av februari var Kultivera och Region Jönköping i Minnesota för att träffa The Soap Factory, det största oberoende samtidakonstgalleriet i Minneapolis-Saint Paul och The American Swedish Institute.  

 

De stannade i Minnepolis en vecka och träffade personer från The Soap Factory, Minneapolis Art Institute, Minneapolis College of Art and Design och The American Swedish Institiute .

 

Minneapolis är hemstad för Kultiveras Residenskoordinator Emma Wood. Hon har skapat kontakt med Minnesota 2016. Emma , Kate Arford och Joni Van Bockel är projektledare av Minnesota Project-residens. 

 

Kultivera och Region Jönöping genom Nya Småland projektet ska skapa ett residensutbyte med The Soap Factory 2017. The Soap Factory är det största oberoende samtidakonstgalleriet i Minneapolis-Saint Paul och en av de största som ägnar sig åt nya konstformer i USA. Samtidskonstnärer från Minnesota och Jönköpings region ska ha möjlighet att besöka och arbete i residensen i både Minneapolis och Tranås. Detta kan även vara början till andra utbyten i andra sektorer som t.ex. turism och näringslivet osv.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 14, 2019

October 14, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Kultivera stödjas av:

© 2019 by Kultivera