top of page

Under februari står Kultivera som värd för två residens, ett så kallat dubbelresidens båda inriktade på danskonst.

Uppdaterat: 18 mars

Den 17 februari står Kultivera som värd för två residens, ett så kallat dubbelresidens båda inriktade på danskonst. Under 10 dagar kommer residensen att pågå, både var för sig med egna aktiviteter, men deltagarna från de bägge residensen kommer också att interagera med varandra. Residensen kommer förutom workshops som innehåller dans, koreografi, komposition och eget skapande, även att erbjuda samtal och rådgivning till blivande dansare.

Stina Nilsson, danskonstnär från Jönköping, har varit i Tranås flera gånger för olika projekt. Hon har bland annat medverkat på Tranås at the Fringe, hon har satt upp egna föreställningar och även uppträtt tillsammans med andra i tvärkonstnärliga projekt. Stina var under början av 2010-talet aktiv i Berlins improvisationsscen för dans och musik. Nu återförenas hon med två konstnärer från den tiden; Bari Kim, dansare och koreograf från Sydkorea och Dan Peter Sundland, elbasist och kompositör från Norge, för att fortsätta utveckla sitt samarbete med improvisation som konstnärlig metod.
Daniel Carler och Emma Östlund


Dansgruppen COMPASS från Göteborg kommer att ha två danskonstnärer på plats i Tranås; Daniela Carler, svensk/brasiliansk dansare som just nu är baserad i Paris, och Emma Östlund från Sverige. 'landScapeS' heter verket som Daniela kommer att utveckla under residenset och som kommer att lägga grunden för en ny föreställning för 3-4 dansare. Emma kommer jobba med sin solopraktik "SCORE", som kom ur ett plötsligt intresse för en praktik som hon inte har någon tidigare erfarenhet av: fotboll. Som en del av residenset kommer artisterna även att erbjuda workshops till lokala danselever, och de kommer även att vara i Huskvarna en dag för workshops. Emma och Daniela presenterar sina verk i en work-in-progress föreställning den 23.2, kl 18, Storgatan 49. Som konstnärlig ledare för projektet står Hanna Magdalena Gödl.


Läs mer på Compass Göteborgs hemsidan: COMPASSComments


bottom of page