top of page

Poetry Slam Tranås - deltävling 1

Uppdaterat: 28 feb. 2020


Wow wow wow Poetry slam Jönköpings län presenterar nu datumen för säsongen 2020 och uttagningarna till Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2020!!! Det blir sju fantastiskt fartfyllda deltävlingar i Tranås, Jönköping, Gislaved, Nässjö, Värnamo och Vetlanda! Oavsett plats är det alltid onsdagar kl.18 som gäller, och alltid fri entré såklart! Vad är då Poetry slam? Jo, Poetry slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta. Poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita eller andra effekter. Publiken är delaktig och viktig och spelar en avgörande roll i tävlingen då tre till fem jurygrupper utses i början av kvällen. Jurygruppernas uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll. Tävlingarna är fartfyllda, härligt energigivande och lämnar ingen oberörd. Kom och läs, lyssna och bli tagen med storm! Segrarna från vårens deltävlingar möts i finalen 15 april på Jönköpings Teater. De fyra bästa i finalen representerar sedan Jönköpings län på Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2020 i Uppsala. PROGRAM 12 februari - Tranås 19 februari - Nyfiket, Kulturhuset, Jönköping 26 Februari – Gislaveds bibliotek 4 mars – Nässjö, Kulturhuset Pigalle 11 mars – Värnamo, Gummifabriken 18 mars – Vetlanda bibliotek 25 mars - Nyfiket, Kulturhuset, Jönköping 15 april - FINAL Jönköpings Teater Vill du tävla i en deltävling? Anmäl dig genom att maila poetryslamjkpg@outlook.com Psst. ta med dig tre dikter till tävlingen. Och glöm inte att varje dikt max får ta 3 minuter att läsa upp, och då räknas eventuell presentation. Poetry Slam Jönköpings län är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Kulturhuset Jönköping, Gislaveds kommun, Kultivera, Storgatan 17 Tranås, Vetlanda kommun, Vetlanda bibliotek, Nässjö kommun, Kulturhuset Pigalle, Värnamo kommun, Gummifabriken i Värnamo och Jönköpings Litteraturhus.


bottom of page