top of page

Poetry Slam på Plan B Tranås.


Deltävling 3 inför Jönköpings länsfinal i Poetry Slam händer på Plan B onsdag 28 februari kl.18. Tävlingen leds av ingen mindre än Louise Halvardsson.

Och som om det inte vore nog så får vi besök av de legendariske Två män i en Dambob!

Poetry slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta! Poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita och andra effekter. Publiken är delaktig och spelar en avgörande roll i tävlingen då tre till fem jurygrupper utses i början av kvällen. Deras uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll. Segrarna från vårens deltävlingar möts i en final på Kulturhuset och tävlar om en plats på Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2018.

Tävlingarna är fartfyllda, härligt energigivande och lämnar ingen oberörd. Kom och läs, lyssna och bli tagen med storm!

Psst…fri entré!

Så här går det till att tävla

Tävlande är välkomna att anmäla sig i förväg eller chansa och dyka upp på plats. Ta med minst två texter men gärna tre (du kan ju få läsa en vinnardikt). Texterna måste vara egenskrivna och får vara på vilket språk som helst. Dikten ska framföras på max tre minuter, inklusive eventuell presentation. Ingen rekvisita, bakgrundsmusik eller scenklädsel får användas.

Av de (maximalt) nio som läst, går vinnaren vidare till länsfinalen! Om fler än fem tävlar går också tvåan vidare. Vi skickar under kvällen runt en hatt där den som vill får donera en slant eller en gåva – vinnaren för kvällen behåller innehållet i hatten och får självklart äran att utses till x(kval)mästare! Observera att det är publiken som bestämmer vem som vinner!

Vill du tävla? Maila arts@kultivera.nu eller bara ta med dig texter och hoppas på att det finns platser kvar.

Kvällens eMCee är

Louise Halvardsson

Musik

Två män i en Dambob

Andra deltävlingar i Jönköpings län

Jönköpings läns uttagning till SM sker också i Jönköping 7 februari, i Gislaved 21 februari, i Vetlanda 7 mars, i Jönköping 17 mars, i Nässjö 21 mars, i Värnamo 28 mars, Länsfinalen i Jönköping går av stapeln på Kulturhuset 6 april.

bottom of page