top of page

Tre konstnärer, från Italien, Egypten och Serbien, till Tranås för att delta i ett tre veckor kons


Kultivera har bjudit in tre konstnärer, Laura Bianco från Italien, Sabine Salem från Egypten och Baxx Vladimir från Serbien till Tranås för att delta i ett tre veckor artistprojektet från 18 april-16 maj som kallas Re-cycle. Konstnärerna ska utnyttja lokala secondhand-butiker och idén om att göra samtida konst tillgänglig för allmänheten.

Kultivera samarbetar med secondhand-butiker i stan för att skapa ett tre veckors konstprojekt, Re-cycle, som bygger på idén om att återvinna upphittade föremål till nya konstverk, ge nytt värde till kasserade tillhörigheter och göra samtida konst mer tillgänglig för offentliga utrymmen och människor. Programmet ledas av Seher Uysal.

Vi har bjudit in Laura Bianco från Italien, Sabine Salem från Egypten och Baxx Vladimir från Serbien, tre konstnärer som ska samarbeta med secondhand-butiker i Tranås för att ge nytt liv åt upphittade föremål i dessa lokala butiker.

Laura Blanco skall sätta livet till gamla fotografier med hjälp av digitala GIFar. Lauras konstnärliga arbete är inriktat på processen med berättande i vardagen och deras olika sätt att bestämma vår uppfattning av tid och rum vi lever i. Sabine, en modedesigner, ska skapa kläder från icke-traditionella material som främjar återvinning. Baxx Vladimir ska återuppliva bortkastade målningar och tryck med traditionella reparationstekniker samtidigt lägga moderna karaktär och motiv till dem.

Projektet ska löpa från den 18 april-16 maj. Gå till www.kultivera.nu för mer information.

Målet med Kultivera är att skapa en mötesplats som ansluter kreativitet skapar utbyten och utveckling - mellan någonstans och ingenstans - genom aktiviteter i samtida konst, litteratur, dans och film.

bottom of page