Kultivera och Region Jönköping till Minneapolis USA för att se potentialen till utbyte med The Soap


  I slutet av februari var Kultivera och Region Jönköping i Minnesota för att träffa The Soap Factory, det största oberoende samtidakonstgalleriet i Minneapolis-Saint Paul och The American Swedish Institute.

  De stannade i Minnepolis en vecka och träffade personer från The Soap Factory, Minneapolis Art Institute, Minneapolis College of Art and Design och The American Swedish Institiute .

  Minneapolis är hemstad för Kultiveras Residenskoordinator Emma Wood. Hon har skapat kontakt med Minnesota 2016. Emma , Kate Arford och Joni Van Bockel är projektledare av Minnesota Project-residens.

  Kultivera och Region Jönöping genom Nya Småland projektet ska skapa ett residensutbyte med The Soap Factory 2017. The Soap Factory är det största oberoende samtidakonstgalleriet i Minneapolis-Saint Paul och en av de största som ägnar sig åt nya konstformer i USA. Samtidskonstnärer från Minnesota och Jönköpings region ska ha möjlighet att besöka och arbete i residensen i både Minneapolis och Tranås. Detta kan även vara början till andra utbyten i andra sektorer som t.ex. turism och näringslivet osv.

  #Kultivera #Tranås #Minnesota #NyaSmåland #TheSoapFactory

  Kultivera stödjas av:

  © 2020 by Kultivera