top of page

Labellit på Ban Thai


På fredag kvällen fick vi lyssna till flera fina dikter av olika poeter. Vi hade besök av den portugisiska skribenten som varit i Tranås den senaste veckan för att jobba med studenterna på Holavedsgymnasiet i projektet Young Writers lab. Två av studenterna, Taha Haidari och Raneem Jnied från gruppen Twict var med under kvällen och läste poemet:

"Vänlighet är ett språk som en blind kan se och en döv kan höra" av Mark Twain. Poemet lästes på svenska, dari, arabiska, mandarin, portugisiska, swahili och engelska. Det finns nu även på somaliska och spanska. Den meningen ingår i ett projekt som heter #labellit och som sprider positiva budskap över hela världen genom att lämna en etikett med skrivet positivt budskap här och där. Läs mer här: https://labellit.wordpress.com/


bottom of page